Gezellig Kraków

De historische stad Kraków oogt direct vanaf het moment van binnenrijden vriendelijk, mede door de vele oude gebouwen. Meestal zijn deze goed onderhouden. Soms niet: dan kan het zijn dat het geen eigenaar meer heeft, omdat het ooit van een gedeporteerde Jood is geweest. Het is voorgekomen dat een bewoner de moeite nam om het huis te renoveren, om het vervolgens af te moeten staan aan een Joods familielid uit de Verenigde Staten. Daarom wordt er dus maar geen onderhoud aan gepleegd. Zonde…

Kraków is een toeristen stad en je hoort dan ook allerlei verschillende talen om je heen. De jonge bewoners groeien hiermee op en hebben vaak een vakantiebaantje in een hotel, restaurant of gids. Sommigen hebben er zo’n lol in dat ze ook in hun vrije tijd met toeristen op pad gaan en zo kwam ik terecht bij een concert van een lokaal bandje om over politiek, reizen en cultuur van gedachten te wisselen.

De gezelligheid ging verder in Nowy Tarq, een provincie stadje gelegen in de groene heuvels aan de rand van het Tatra gebergte. Daar had ik afgesproken met Wiliam om bij te praten over ondernemen, reizen, motoren en nog veel meer. Het was leuk hem daar te ontmoeten!

Eén gedachte over “Gezellig Kraków”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s